poemBah

Zot zijn doet soms wel zeer

17/07/2015 0 Comments

De voorbije week was het al het tweede werkkamp met meneer Verbeeck in ons nieuwe stulpje. En wat heb ik ervan genoten… Wat is het fijn om iets te verwezenlijken, om aan iets te beginnen en daarna van het resultaat te genieten. En wat is het vooral fijn om zelf weer te kunnen helpen, en om weer zelf een huisje te hebben waar je gewoon in mag bricoleren omdat je daar zin in hebt… mmmmm

Zo ging ik twee weken geleden mijn naaikamer uitpakken en installeren en jammer genoeg was er iets met mijn kast gebeurd waardoor de deuren niet meer goed open en dicht gingen. En na wat geklungel was dat nog niet opgelost, dus daar zat ik dan…

ik ging dan maar nadenken over de kleur waarin ik de vloer van die kamer en de vloer van de bureau zou gaan schilderen, en van het een kwam het ander… ik ben mijn schuurmachine gaan halen om te kijken wat er onder de bestaande verflaag zat en dat bleek een prachtige eiken parket. Na het schuurmachientje kwam de décapant maar dat stonk nogal hard en daarna heb ik de vloer verder thermisch gedécapeerd met zo’n machientje. En toen ik daarover met mijn vake belde sloeg dat enthousiasme blijkbaar over met als resultaat dat hij weer naar la douce France is afgezakt…

Dus wij hebben dan den bureau eerst weer helemaal leeggehaald, die was uiteraard al uitgepakt en net geschilderd ; ) Dan hebben we de vloer verder gedecapeerd en daarna geschuurd met onze handschuurmachientjes, en daar was toch nog meer werk aan dan voorzien. Voor de volgende kamer hebben we dan toch zo’n parketschuurmachine gaan huren, hoewel ik me nog vaag in mijn achterhoofd herinnerde dat ik mezelf ooit had beloofd om dat nooit meer opnieuw te doen… Maar het resultaat doet je dat dus terug vergeten: een prachtig vloereke, ingeolied in dezelfde kleur als al de ander parket van beneden, dat doet goed aan mijn gemoedsrust.
Eigenlijk heel raar, het stoorde mij al van bij het bezoek aan het huis dat die twee kamers een andere kleur hadden dan de rest van de vloer beneden, waar de meeste mensen niet van wakker liggen ben ik net heel gevoelig voor.
Ik ben in ieder geval zeer tevree met mij  ‘nieuwe vloerekes’ en kan nu na de vakantie toch mijn kamertje inrichten en uitpakken.

Naast mijn vloerekes zijn er uiteraard nog een hele hoop andere zaken gebeurd zoals
Een sproeisysteem dat nu wel werkt
Een boom minder in onze tuin
Er is ook met de elektriciteit gespeeld
Het lek aan het zwembad is opgelost
En Jim zijn cabanne heeft een fameuse upgrade gehad van tirolerhut naar een heuse hangar. (Eigenlijk wou Jim gewoon een afdakse maken om het hout onder te stapelen op z’n Opa Petsons, maar ik wou uiteraard dat het er dan ook ‘schoon’ uitzag… we hebben nu wel ongeveer al het hout opgebruikt dat er nog lag, dus toch nog een beetje Opa Petson, waardoor het afdakske een beetje overbodig is geworden ; )
En nu gaan we genieten van een welverdiende vakantie!

Merci Vake!
Lien

LEAVE A COMMENT