poemBah
Frietjes

Stoofvlees

06/04/2016 1 Comments

Het voorbije weekend had ik nog eens zin in stoofvlees met frietjes. Zo nog eens echtentechtig Belgisch. 
Maar zoals jullie weten hoort er een goed biertje in stoofvlees te zitten, en zoals sommigen weten zitten daar gluten in... Dus de grote vraag was door wat vervangen we hét belangrijkste ingrediënt van dit gerecht en is het dan nog steeds stoofvlees?

Awel ja! Het was het beste stoofvlees dat ik tot nu toe zelf gemaakt heb. Toegegeven, ik had dat nog niet vaak klaargemaakt omdat het dus nooit echt lekker was… maar nu staat het absoluut in mijn kookboek om opnieuw naar uit te kijken! En smullen dat ik gedaan heb!

Voor zover ik me herinner kan je in België wel glutenvrij bier vinden als je wilt, maar dat ligt in Frankrijk echt wat moeilijker… en tegelijkertijd kan je hier natuurlijk wel aan ander alcoholisch vocht geraken. Ik dacht eerst aan wijn maar ben uiteindelijk voor Porto gegaan, echt geen slechte keuze!

En het grootste geheim van dit alles is het recept van Jeroen Meus. Ik ga hierbij alle eer aan hem overlaten en jullie doorverwijzen naar zijn recept  en daarbij verklappen wat ik vervangen heb om het Lien-proof te maken:

 • Het flesje bruin bier heb ik vervangen door Porto.
 • Ik heb luikse siroop gebruikt van Lambert. Siroop kan je van verschillende merken vinden zonder toegevoegde suikers, zowel bio als in de gewone winkel.
 • De bruine boterham heb ik vervangen door drie boekweitcrackers (Pain de fleurs)
 • en dat was alles!

En daarbij een heerlijke portie zelfgemaakte frietjes, we voelden ons weer heel even thuis ; )

1 Comment

 1. Beantwoorden

  Ann

  11/04/2016

  Wat een toeval, wij hebben net hetzelfde gemaakt, wel zonder frietjes, maar ook het recept van Jeroen gevolgd!

LEAVE A COMMENT