poemBah

Automatisch!

03/11/2014 0 Comments

Zoals jullie al gemerkt hebben krijgen jullie nu zo’n mooie mail waar de blogtekst al in staat zodat jullie hem meteen kunnen lezen. En jawel, ikke ben daar fier op!
Al vanaf dat ik mijn eerste website heb gemaakt droomde ik ook van zo’n mooie HTML mail te kunnen versturen, zoals je van ‘echte’ bedrijven krijgt met bv hun nieuwsbrief. En ja soms krijg je die inderdaad véél te vaak in je brievenbus, maar daar ga ik het vandaag niet over hebben.

Het was mij dus nog niet gelukt tot ik deze week zo’n nieuwsmail kreeg van een andere blogger waarvoor ik me had ingeschreven. En onderaan haar brief stond zo’n klein logo van MailChimp! ‘Aha’ dacht ik, laten we dat eens gaan ontdekken…
En na een halve dag zag mijn mail eruit zoals ik dat wou, joepie! Maar wat nog de allerleukste ontdekking was is dat deze mail nu volledig automatisch gaat: dit wil zeggen dat MailChimp wekelijks mijn blog nakijkt en als ik een nieuw bericht op m’n blog heb gezet hij jullie een mailtje stuurt (als ik niets heb gepost, krijgen jullie geen mail). Hoe cool is da seg!
En uiteraard kan ik er nu ook een ‘gewone’ nieuwsbrief mee sturen zoals die van de handwerkwerf of poem-Bah… jiepiejaho, jiepiejahé!

Eens de mail klaar vond ik dat die er beter uitzag dan de blog zelf, dus ben ik daar ook weer aan gaan sleutelen, en daar zal ik nog wel eens mee bezig zijn denk ik.
Nu heb ik nog wat werk om de blog aan m’n website te linken, een inschrijvingsformulier voor deze nieuwsbrief op de blog zetten,… ja daar lag ik vannacht allemaal aan te denken terwijl ik eigenlijk lekker dodo moest doen. Maar wakker liggen van leuke dingen is uiteraard leuker dan van niet leuke dingen wakker liggen.
En om 4u was het extra spannend want toen stak de wind op en vloog de mail door het raam naar buiten zoals Toon Tellegen dat zo mooi kan zeggen.

Lien

LEAVE A COMMENT