poemBah

Allemaal een plaatsje

06/07/2015 0 Comments

Vandaag doet mijn rug pijn en die van Jim ook. Gelukkig weten we ook waarom…
Gisteren hebben al de plantjes die mee verhuisd zijn een plaatsje in de grond gekregen. Met de hitte van de vorige dagen begon het echt te nijpen voor mijn voorlopig in potten gezette planten… Het was me vorige week al gelukt om er een paar per dag te planten maar nu kunnen ze dus allemaal blij zijn!

Toen mijn mama hier was hebben we de vorm van de plantvakken al uitgezet en het kruidenvak al klaargemaakt om in het najaar te planten. Dat is trouwens een erg leuke manier om een stukje gras om te toveren in een plantvak:

Als je de vorm van je plantvak weet begin je met een laag karton, en daarop ga je in laagjes werken zoals: een laagje grasmaaisel,  een laagje gehakseld snoeihout, een laag bladeren, een laagje compost aarde, een laagje stro… zo stapel je laagje na laagje verder en  dan moet je alleen maar geduld hebben. Ik hoop zelf in het najaar of voorjaar mijn kruiden te kunnen planten.
Het karton zal er voor zorgen dat het gras afsterft maar vergaat zelf ook na een tijdje. De laagjes en het vergane gras gaan net zoals in een bos omgezet worden in een vruchtbare en levende bodem, zo doen de wormpjes en andere kruipende beestjes al het werk voor jou!

Aan de andere kant moesten de planten er nu al in geplant worden, dus daar hebben we het nog op de pijnlijke manier gedaan: eerst het laagje gras eraf halen en dan de hier bikkelharde grond proberen los te woelen om dan de plantjes te planten. Ook hier ga ik nu alles met laagjes bedekken tussen de planten in zodat de grond beschermd is tegen uitdrogen en ook hier de beestjes hun werk kunnen doen en het onkruid krijgt zo ook minder kans.

Merci Moeke
Merci Jim en Timon
En toch ook merci aan mezelf.

Lien

06/07/2015

LEAVE A COMMENT