poemBah
Speculaaskruiden

Zie de maan schijnt door de bomen

28/11/2016 0 Comments

De blaadjes zijn bijna gevallen, de dagen worden korter en de herfst gaat stilletjes over in de winter... De Sint komt eraan en ook de feestdagen liggen al in het verschiet.

Dit is een periode waar ik elk jaar opnieuw moeite mee heb. Ik word een beetje somber van dat grijze weer en trek me wat terug in mezelf. En opzich is daar geen enkel probleem mee, maar jammer genoeg kunnen wij ons geen winterslaap permiteren. En versta me niet verkeerd, ik kan enorm genieten van de bosgeur met de gevallen blaadjes  en ik hou er ook van om gezellig binnen onder een dekentje bij de openhaard te kruipen, maar  ik hou er niet van om ’s avonds nog de deur uit te moeten als het al donker is. En dat is nu al tegen 17u… En waar ik evenmin van hou is al de drukte en drukdoenerij in de winkels met schelle jingle bells muziekjes die dan sfeervol zouden moeten zijn maar waar ik enkel barstende kopijn van krijg… De laatste jaren begin ik dan ook al wat voorzieniger te worden en probeer ik al wat sneller de nodige cadeautjes in te slaan, maar het helemaal vermijden lukt toch niet. En stiekem begin ik in november al af te tellen: nog maar een maand en de dagen beginnen opnieuw te lengen.

Ik vind het een tijd om me terug te trekken, lekker te cocoonen, een tijd om niet sociaal te hoeven zijn…  Geef mij dus maar gewoon even rust, net zoals de planten en bomen even rust nemen voordat ze in de lente weer in bloei komen.

Het is een uitstekende tijd om binnen te blijven en iets lekkers te bakken en om dat dan in de zetel onder het dekentje op te smullen bij een tasje thee. Mmmm… En dan denk ik nu in het bijzonder aan deze zelfgebakken  speculaasjes  met amandelspijs erbij. Lekkers van de Sint zonder dit en zonder dat!

Geniet ervan.

LEAVE A COMMENT