poemBah

Alles kan anders!

08/01/2015 0 Comments

Ik heb de voorbije weken even de tijd genomen om eens terug te blikken op het voorbije jaar en wat ik daar zag was op z’n minst gezegd ‘een beetje bewogen’! Maar ik kwam vooral iets tegen waarvan ik hoop dat ik het nooit van m’n leven meer zal vergeten:

Alles kan anders!

Dit is het gemakkelijkst uit te leggen aan de hand van kleine praktische dingen, maar gaat uiteraard veel verder als dat.

  • Er bestaat een andere manier om tandpasta uit je tube te krijgen. Als je er niet meer gewoon op kan knijpen dan kan je hem altijd neerleggen en er met je handpalm op duwen om zo toch je tanden te kunnen poetsen… En er bestaan ongetwijfeld nog een hoop andere manieren!
  • Traag gaat ook. Ik moet nu plots denken aan de uitspraak ‘te voet is even ver’ haha! Ook traag kom je waar je moet zijn. (en die was voor mij niet bepaald makkelijk!)
  • Sommige dingen blijken eigenlijk totaal onbelangrijk.
  • Ondanks ‘alles wat niet meer mag’ kan ik nog héél lekker eten. Toegegeven, het is vervelend als ik een stap buiten mijn huis (keuken) zet, en er zijn sommige dingen die ik wel mis en die ik hopelijk binnenkort terug mag eten. Maar zelfs als dat niet het geval zou zijn weet ik dat ik lekker kan eten!
  • En nog ivm met eten mocht ik twee jaar geleden al ontdekken dat wij mensen hier in het westen een vastgeroest idee hebben dat je honger zal hebben als je geen patatjes, rijst of brood bij je maaltijd eet. Uit ervaring kan ik vertellen dat ik juist langer verzadigd ben en minder naar snoep of koekjes op zoek ga. Soms moet je gewoon iets uit proberen en voorbij je veronderstelling gaan…
  • Je kan een verjaardag ook op afstand vieren. Onlangs had ik zin om mijn verjaardag te vieren maar door de afstand is dat allemaal nogal onpraktisch tot ik op het idee kwam om een paar mensen uit te nodigen op mijn ‘feestje op afstand’. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar, ik heb er echt van genoten!
  • Ook aanvaarden van wat is, is een andere manier om om te gaan met wat is. Soms is het alleen maar je eigen kijk op de dingen die je kan veranderen. Maar met wat voor een impact!
  • En na regen komt zonneschijn ; )

Ik wens aan mezelf dat ik mag blijven onthouden dat alles op een andere manier kan. Dat ik mezelf en mijn meningen of veronderstellingen blijf in vraag stellen. En vooral dat ik mezelf verder mag leren liefhebben en aanvaarden zoals ik ben, met alles erop en eraan.

Een boeiend 2015 toegewenst.

Van Harte,
Lien

LEAVE A COMMENT