poemBah
Smaakmakers

Vegan Parmesan

06/10/2015 0 Comments

Het is wel eens moeilijk om een oplossing voor parmezaan te vinden. Ik gebruikte parmezaan niet alleen op mijn spaghetti maar ook om talrijke recepten op smaak te brengen en parmezaan is behoorlijk zout dus als je dat weglaat uit een recept proef je het verschil!

Et Voilà: een simpel receptje op basis van pompoenpitten. Je kan er ook sesamzaad aan toevoegen of de pompoenpitten vervangen door noten zoals pecannoten, hazelnoot of amandel. En je kan uiteraard ook spelen met de kruiden die je eraan toevoegt, probeer eens Provençaalse kruiden of een Italiaanse kruidenmix.

 
Vegan Parmesan

Ingrediënten

  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 1 theelepel zeezout, sel de Guerande of Himalayazout
  • een snuifje komijn
  • zwarte peper

Bereiding

  1. Rooster de pompoenpiten kort samen met het zout in een droge pan.
  2. Voeg de overige ingrediënten toe en mix alles in een hakmolentje tot een kruimelige massa.
  3. Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen bokaal.
 

LEAVE A COMMENT