poemBah

Vandaag vieren we feest in onze WC.

16/11/2014 0 Comments

Jaaaaaa! Je hoort het goed: feest in’t toilet, zo met een rondedansje en vreugdekreten!

Om een lang verhaal kort te maken: ik heb vandaag eindelijk mijn toilet proper gekregen en dat vind ik echt wel een feestje waard!
De voorbije 2 jaar (ja we wonen hier al bijna 2 jaar!) heb ik al een hele reeks producten uitgeprobeerd en dit steeds zonder resultaat… gaande van gewoon tot straf wc product in verschillende varianten, bruistabletten, ontstoppers en uiteraard ook flessen azijn, al dan niet opgewarmd…
Beide toiletten waren dan ook volledig zwart vanonder waar het water zo in staat. En daar hou ik niet van! En ik ben eigenlijk al m’n hele leven gewend om een propere toilet te hebben, zelfs op kot heb ik onze wc’s proper gekregen. Dus de vraag is hoe lang zijn deze wc’s al niet meer proper????

Sinds een paar weken hebben we boven een nieuw toilet (het waterreservoir was gebarsten tijdens een poging om de sjas te vervangen) En het is zo fijn om een proper toilet te hebben dat ik er nu extra zorg voor draag om dat ook zo te houden.
Maar door deze spik en span van boven viel het weer heel erg op dat het toilet van beneden dus nog steeds vuil was. Dus heb ik vorige week nog eens geprobeerd om hem proper te krijgen, met verwarmde azijn. Maar helaas weer zonder resultaat.
Ik begon al te denken om beneden ook een nieuw toilet te laten plaatsen op onze eigen kosten zodat we eindelijk ‘proper’ naar ’t toilet zouden kunnen… maar dat kost dus toch een beetje meer dan dat je in je huurhuis wilt investeren…
Gisteren kreeg ik nog een tip van iemand: Harpic power plus. En dat heb ik vandaag dus uitgeprobeerd en met resultaat!

 

Voor wie ook een proper toilet wil:

Ik heb het product ruimschoots in de wc verdeeld en een paar uur laten intrekken. Goed borstelen en doorspoelen. Nu was er al een deel van de aanslag weg.
Dan heb ik met een mes (met ronde punt) en een lepeltje de aanslag proberen los te krabben/peuteren en nu kwam er geregeld een plak(je) kalk af. Dit heb ik afgewisseld met even schuren met een schuursponsje. En geregeld doorspoelen zodat je nog ziet wat je aan het doen bent.
En dan heel blij zijn en met veel liefde je propere wc helemaal schoonmaken ; )
En uiteraard hoort er nu een rondedansje bij!

Lien

LEAVE A COMMENT