poemBah
Venkelsalade

Salade van venkel en sinaasappel

20/04/2016 0 Comments

Dit is een van mijn favoriete salades die ik telkens weer opnieuw maak. Hij is lekker fris en door het gebruik van de rauwe venkel weer net even anders en verassend. Een topper voor bij de BBQ!
Vroeger deed ik er altijd wat grove stukjes parmesan bij in, nu doe ik dat niet meer maar niets houd jou tegen om dat wel te doen ; )

Salade van venkel en Sinaasappel

Ingrediënten

  • 2 grote venkelknollen
  • 2 sinaasappels (of 1 sinaasappel en 1 pompelmoes of citroen)
  • het opgevangen sap van de sinaasappels
  • olijfolie
  • zout en peper
  • eventueel een beetje rucola/basilicum/munt ter decoratie
  • Voor wie wil: 2 eetlepels parmezaanse kaas in grove stukjes gesneden

Bereiding

  1. Was de venkelknollen en snij ze allebei in de lengte doormidden. Snij ze daarna in heel dunnen reepjes. Snij met een scherp mes de schil van de sinaasappels, en verwijder hierbij ook het witte vel. Snij daarna de partjes tussen de velletjes uit. Doe dit boven een kom zodat het sap wordt opgevangen.
  2. Doe venkel, sinaasappels, stukjes parmezaan en eventueel de rucola in een kom.
  3. Maak een dressing van het vruchtensap, zout, peper, en olijfolie. Sprenkel de dressing over de salade.

Venkelsalade

 

LEAVE A COMMENT