poemBah
Pannenkoekjes

Zoete pannenkoekjes

07/11/2014 0 Comments

Na enkele mislukte probeersels is het me nu voor de tweede keer gelukt om glutenvrije pannenkoekjes te bakken zonder ei en zonder melk. En lekker dat ze zijn!


In het recept dat ik vond gebruiken ze amandelmeel, maar ik wou heel graag dat zakje Kastanjemeel uit mijn kast eens uitproberen. Kastanjemeel heeft een zoete smaak, zo las ik, en leent zich dus meer voor zoete baksels. De eerste keer heb ik half amandelmeel en half kastanjemeel gebruikt, vandaag enkel kastanjemeel. En ik heb twee keer echt lekkere pannenkoekjes gegeten!
De banaan en arrowroot vervangen de eieren, en ze zijn zoet van zichzelf. Voor een hartige versie kies je beter voor boekweitpannenkoeken, deze lukken ook prima zonder eieren, maar dat is voor een volgende keer.

Zoete pannenkoekjes

Ingrediënten

  • 100g Boekweitmeel (of amandelmeel, kastanjemeel)
  • 1 Rijpe banaan
  • 2 el Arrowroot
  • 160 ml Kokosmelk
  • eventueel vanille of kaneel

Bereiding

  1. Pureer alles samen tot een beslag en bak er kleine pannenkoekjes van.
  2. Het is een dik beslag, dus de pannenkoekjes zijn ook iets dikker. Je kan eventueel meer kokosmelk (tot 250ml ipv 160ml) toevoegen maar dan worden ze iets papperiger heb ik gemerkt.
  3. Serveer de pannenkoekjes warm, want zo zijn ze het lekkerst!

LEAVE A COMMENT