poemBah
Enveloppen maken 5

Ouderwets knutselen!

05/11/2014 0 Comments

Gisteren heb ik nog wat voorbereidingen getroffen voor de handwerkwerf. Ik moest nog een oplossing vinden om m’n juweeltjes te verpakken. En ja, ook de verpakking mag (moet) leuk zijn! Uiteindelijk ben ik de recyclage toer op gegaan: ik had nog een pakje leuke kleine zakjes die ik geverfd had voor m’n allereerste naamkaartjes. Deze leken me prima om nu nog eens dienst te doen. Daarbij heb ik nog een stapeltje oude uitnodigingen van de handwerkwerf versneden en zo begon ik content te geraken…


Maar nu had ik nog geen grotere zakjes voor de iets grotere juweeltjes… Dus heb ik vandaag nog eens lekker ouderwets geknutseld, en dat deed deugd!
Ik heb zelf cadeauzakjes gemaakt van een mooi papier dat al jaren in mijn kast ligt, een overschot van een project. Wie zit er nu zelf zijn enveloppen te maken? Awel, dàt gevoel is voor mij ‘lekker ouderwets knutselen’ Zo met iets bezig zijn dat eigenlijk helemaal niet moet (hoewel ik wou wel mooie zakjes hebben natuurlijk).

Eerst heb ik een enveloppe met een mooie vorm uitgekozen. Deze heb ik voorzichtig open gescheurd zodat ik het patroon kon overnemen. Ik heb dit overgenomen op een stevig karton zodat ik de mal verschillende keren opnieuw kan gebruiken. Als je er maar enkele wil maken hoef je het niet over te zetten op karton.

Met deze mal kan je nu het patroon overtekenen op een mooi papiertje. En dan alles mooi uitknippen!

En dan mooi vouwen en lijmen. Ik heb de stapeltjes onder een boek gelegd zodat ze mooi recht opdrogen en niet kromtrekken van de lijm.

Moeilijk is dat niet hé! Het is gewoon kwestie van een mooi papier te kiezen en succes verzekerd ; )

Lien

LEAVE A COMMENT