poemBah
Oude paardenmolen in Montigny Le Bretonneux

Opklaring

29/08/2012 0 Comments

Gisteren morgen opgestaan in dip-mood! Wat komen we hier eigenlijk zoeken???

Na de middag zijn we dan toch met wat tegenzin eens in Montigny-le-Bretonneux gaan rondkijken. En daar verdween de dip-mood als vanzelf…
Montigny-le-Bretonneux heeft een gezellig centrum: een paar nette winkel straten, een groot centre-commercial met cinema zalen, een theater en museum en vooral veel water in de stad. Kortom het was er gezellig ondanks dat het een nieuwe stad is.
Ik heb samen met mijn zoon een ritje op zo’n oude paardemolen gedaan, naast een prachtig pleintje met grote waterpartij.

En toen kwam het pas: na het volgen van nog een paar waterpartijen kwamen terecht in een mooi park.

Een park waar geleefd word, waar mensen en jeugdigen in rondwandelden en zaten te kletsen of verliefd te worden (als ze dat al niet waren natuurlijk). Door het park liep ook een riviertje, mooi aangelegd met grote stenen en soms een klein watervalletje. Ook het doolhof  van hagen sprak tot timon’s verbeelding…
Zelfs Timon zij ondanks dat hij het daar niet leuk ging vinden als hij niets van Lego mocht kopen (dit mag je opvatten als een dreigement hoor!) dat hij het daar echt wel fijn vond. ”ook al hadden we dat niet gedacht hé mama”
Dit had ik bv in Versailles helemaal niet gevoeld: dat blijft voor mij een grote grijze stad waar ik geen leven heb gevoeld. Wel hoooopen toeristen.

Montigny-le-Bretonneux is van grote misschien te vergelijken met Leuven, hoewel het centrum kleiner is. Nu nog uitvinden waar we daar ergens in de omgeving kunnen wonen : ))
Misschien kan Nathalie ons daar sebiet meer uitleg over geven: onze eerste huisjes kijk/orientatie ronde komt eraan…

Lien

LEAVE A COMMENT