poemBah
060

Ontmoetingen…

09/06/2013 1 Comments
Deze week stapte ik mijn deur uit met een mand vol strijk om die eens naar het strijkatelier te brengen. Gewoon omdat ik dat helemaal niet graag doe en ik hier elke morgen voorbij een strijkatelier om de hoek wandel… en dat wilde ik nu wel eens uitproberen.
Maar bij het buitenkomen stond mijn (toffe) buurvrouw met een andere dame te praten. Deze dame, vanaf nu Barbara, complimenteerde mij met mijn voortuintje dat ik tijdens de voorbije weken heb proper gezet en aangeplant. Soms was het even wachten op een regenvrije dag… maar ik ben content van mijn werk: elke keer als ik vertrek of thuiskom maakt het me gelukkig om mijn tuintje te zien : )
Voortuintje Saint Rémy 2
Toen begon Barbara plots in het Nederlands te praten tegen mij, het moest van ver komen maar het was wel sjiek! Ze heeft vroeger blijkbaar een aantal jaren in Nederland gewoond en gewerkt. Bovendien heeft ze zo’n 10 jaar geleden in ons huis hier gewoond, vandaar dat ze mijn buurvrouw kent : )
Ze begon meteen wat na te denken over Nederlandse en Belgische mensen die ze hier kent in de streek en er is blijkbaar ook een soort Nederlandse taal gemeenschap (wat dat ook juist wil zeggen) in een kasteel wat verderop. Ze is eventjes mee binnen gekomen om een telefoonnummer te zoeken van een Belgisch koppel dat hier iets verder woont, en zo heb ik hier nu een telefoonnummer van een Mieke.
Een beetje gegeneerd heb ik dan toch de moed gehad om deze Mieke op te bellen, en ik kreeg een heel vriendelijke dame aan de lijn. Zij zijn zo’n 20 jaar geleden voor 3 jaar naar Frankrijk gekomen… maar daar verneem ik volgende vrijdag meer over als ik op de koffie ben bij Mieke… spannend allemaal!
Ook bij Barbara mag ik eens iets gaan drinken en dat ga ik zeker doen na de uitleg van mijn buurvrouw gisteren: Barbara heeft blijkbaar een prachtig ingericht huis met speciale Chinese meubels… en als ik huisjes mag kijken ben ik niet te houden natuurlijk : )
Lien

1 Comment

  1. Beantwoorden

    Polien Van Hoof

    09/06/2013

    Herkenbaar! 😉

LEAVE A COMMENT