poemBah
Noten vruchtenballetjes

Noten- vruchtenballetjes

15/09/2015 0 Comments

Mijn eerste snoepjes sinds ik zonder dit en zonder dat eet. Ondertussen heb ik er al een hele resem variaties op bedacht, ze zijn eigenlijk elke keer weer anders… Je zou noten- vruchtenballetjes misschien ‘een gezonde praline’ kunnen noemen, hoewel deze term natuurlijk voor discussie vatbaar is…  Ik geef je hier het basis recept waarop je dan zelf je creativiteit kan los laten.

Noten vruchtenballetjes

Ingrediënten

  • 100g gemengde noten
  • 100g gedroogd fruit
  • Mespunt zeezout

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine tot een grove, net plakkerige brij. Vorm kleine balletjes van het deeg en laat ze even rusten in de koelkast.
  2. Het is de bedoeling dat je bolletjes kan vormen die aan elkaar blijven kleven en niet uit elkaar vallen.
  3. Afhankelijk van hoe droog of sappig de gedroogde vruchten zijn kan je deeg misschien te droog zijn. Dan kan je een beetje water toevoegen of een eetlepel amandel of hazelnotenpasta.

Tips & Trucs

Ik gebruik zelf graag ongeveer de helft dadels met dan een andere soort gedroogde vruchten bij, bv cranberrie’s, pruimen of kersen. En wat noten betreft ga je voor een mengeling of juist voor 1 enkele soort… En dan kan je er uiteraard ook een lepel cacaopoeder of wat gesmolten chocolade onder mengen. Of met smaakmakers werken zoals een beetje citroenschil, geconfijte sinaasappel, een lepel fruitsap ipv het water,… En ga zo maar door…

LEAVE A COMMENT