poemBah

Le Petit Déménagement part 2

30/04/2015 0 Comments

Le petit déménagement is ondertussen misschien toch geen juiste naam gebleken, het baart wat meer zorgen dan voorzien…
Met veel geduld wachten wij nog steeds op de goedkeuring van onze lening en eerlijk is eerlijk: dat tempert de vreugde toch wel een beetje en het stresspijl gemeten in ons gezin is de laatste maanden meerdere keren in het rood beland.

Toegegeven, we hebben zelf ook voor wat extra belemmering gezorgd: we hebben de ‘schuldsaldo verzekering’ niet bij de bank genomen (zo kon ik ook verzekerd worden, de bank wilde dat niet doen) en het feit dat ik tegenwoordig dus ‘chronisch ziek’ verklaard ben heeft ook om wat extra formuliertjes gezorgd natuurlijk…
Maar waarom kunnen zulke organismen als banken enzo niet meteen alle noodzakelijke papieren vragen? Ze sturen je naar huis met een hele lijst documenten die je hun moet bezorgen. De volgende afspraak sta je daar met àl de gevraagde documenten en dan willen ze toch nog een ander papiertje hebben en kan je dus opnieuw naar huis zonder een ondertekende lening. En als ze je dat een paar keer opnieuw lappen beginnen je tenen toch wel te krullen… en tegelijkertijd lach je er mee want je hebt het ondertussen zo ongeveer voorzien… maar op den duur word het toch wel pijnlijk ook.

Zo hebben we twee weken terug eindelijk de documenten in de bank kunnen ondertekenen. Maar opgelet dit was dus de aanvraag, het echte voorstel van de bank moet nu naar ons thuis gestuurd worden en dan moeten we 11 dagen wachten voordat we dit aanvaarden en pas dan hebben we een lening.
Die brief had vorige week moeten toekomen maar toen was er plots wéér een extra documentje nodig… en toen Jim dat deze week binnenbracht was de mevrouw die ons dossier behandelt in vakantie… en ik moet toegeven dat de twijfel soms even toeslaat: krijgen we die lening nu vast of niet???

Het leuke nieuws is dat de verkoop van ons huis in België nu helemaal rond is. Sinds vorige vrijdag zijn wij homeless ; )
En hebben we die tweede lening als overbruggingskrediet niet meer nodig waarvoor ze dat laatste extra papier moesten hebben…

Word vervolgd
Lien

06/05/2015

LEAVE A COMMENT