poemBah

J’en ai marre!

01/02/2014 0 Comments

Eergisteren was ik klaar om mijn valiezen te pakken en terug te keren naar mijn eigen land en vooral naar mijn eigen huis. Mijn huis… mmmmm, wat een droom!

Ok, ik weet dat ik op dit punt misschien overreageer, maar als er één ding is dat ik heb geleerd dan is het wel dat ik niet gemaakt ben om te huren. J’en ai marre!

Sinds de kerstvakantie heb ik het moeilijk hier, misschien is het gewoon de tijd van het jaar met de winterblues misschien is er meer aan de hand. Dat zal ik wel ontdekken als de winter voorbij is.
In het begin is alles avontuur (en heb je heel veel te regelen en in te richten…) ik heb een enorme vrijheid ervaren, balast die van je schouders valt… En nu is er ook het besef van wat ik mis, wie ik mis…
Ook Timon heeft een plotse opstoot aan nostalgie en vind alles van de school in België veel beter dan hier… En hij is voor het eerst ziek geworden hier met als kers op de taart een paar luizen die een onderkomen zochten.
 
Met dit als ondergrondse stroom waren we vorig weekend boven aan het poetsen. Ik was helemaal op dreef, de wasmachines op volle toeren, boven alles klaar… En tijdens dat het eten in de oven stond wilde ik meteen beneden nog stofzuigen zodat het allemaal netjes was. Maar daar ging het fout: de electriciteit viel weer maar eens uit. Hier volgde een eerste, kleine, sissende j’en ai marre in de richting van Jim.
Woensdag waren het de luizen en alle lakens die in het weekend waren vervangen vlogen opnieuw de was in: hier was ik gewoon op als we gingen slapen.
Donderdag viel de chauffageketel (weer) uit om niet meer te starten. Toen de electriciteit die avond ook WEER uitviel als ik aan het koken was ben ik met een luidkeelse j’en ai marre ontploft. En op dit punt wilde ik graag m’n valies in pakken.
 
Nu is het afwachten of ze een stuk voor de oude ketel vinden, dan moeten ze een offerte voor de eigenaars opstellen, als die hebben goedgekeurd kunnen ze het stuk bestellen en hebben we dus ten vroegste eind volgende week terug chauffage en warm water.
Als het mijn huis was zou ik nu dus een nieuwe condensatie ketel zetten, die veel efficienter is met een regelbare thermostaat waardoor je nog eens 20%energie kan besparen…
 
En dan kom je tot de constatatie dat je dat thuis in je eigen huis al lang gedaan hebt, daar staat al een condensatieketel met een thermostaat die werkt. Daar zijn ze nu de muren aan het isoleren en het vochtprobleem aan het oplossen. Daar ligt al parket in de living en daar werkt de elektriciteit gewoon… En bovendien wonen je vrienden en familie daar gewoonweg in de buurt.
 
Oh, home sweet home!

Lien

LEAVE A COMMENT