poemBah

Groentencurry

27/10/2014 0 Comments

Na ooit een resem mislukte curry’s was er dus ook de gelukte versie die ik sindsdien geregeld klaarmaak.
Met dit kruidenmengsel bekom je een superlekkere groentencurry en je kan uiteraard varieren met de groenten of er bv kip aan toevoegen…

Groencurry

Ingrediënten

  • 1 kl gemalen koriander
  • 1 kl gemalen komijn
  • 2 kl curry poeder
  • 1 kl chili poeder
  • 1 kruidnagel
  • 1 el morga groentebouillon (glutenvrij en suikervrij)
  • blikje kokosmelk
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 3 tomaten
  • 1/2 bloemkool in roosjes
  • eventueel 100g erwtjes of boontjes
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm een beetje olijfolie in een kookpot op matig vuur. Stoof de grof gesneden ui en de geplette look gedurende enkel minuten.
  2. Snijd de tomaten in grote stukken, verwijder wel het harde witte gedeelte, en laat ze mee stoven. Voeg ook het kruidenmengsel toe.
  3. Terwijl het mengsel pruttelt, schil je de zoete aardappelen en snij je ze in stukken. Voeg ze samen met de bloemkoolroosjes toe en laat even meestoven. Voeg dan de kokosmelk toe.
  4. Ook de boontjes of erwtjes mogen er nu bij en laat alles langzaam pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  5. Proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.

 

LEAVE A COMMENT