poemBah
Smaakmakers 1

Gomasio

29/09/2015 0 Comments

Dé klassieker wat betreft smaakmakers in bioland. Gomasio vind zijn oorsprong in de macrobiotiek en word veel gebruikt in de veganistische keuken. Je strooit het zo over je gerechten om ze wat extra smaak te geven. Je kan hierdoor je zoutgebruik ferm verminderen en bovendien voorziet gomasio je van een bom aan mineralen.

Gomasio is niets meer dan sesamzaad dat samen met zout geroosterd word en daarna grof gemixt.

Gebruik bij voorkeur ongerafinneerd sesamzaad en zeezout, sel de Guerande of Himalayazout (roze zout) omdat deze een bron van mineralen zijn, in tegenstelling tot geraffineerd zout.

Gebruik ook eens zwart sesamzaad of voeg wat peper of andere kruiden toe.

 
Gomasio

Ingrediënten

  • 3 eetlepels sesamzaad
  • 1 theelepel zout

Bereiding

  1. Rooster beide ingrediënten kort samen in een droge pan.
  2. Maal het geheel grof in een hakmolentje of vijzel.
  3. Laat afkoelen en bewaar in een afgesloten glazen bokaal.

Tips & Trucs

Gouden Gomasio Meng er 1 theelepel curcuma en wat zwarte peper door.

LEAVE A COMMENT