poemBah
Opgeruimde dressing

Expeditie Castorama

18/01/2013 0 Comments
Gisteren ben ik op expeditie geweest naar Castorama: een brico in hyper-formaat. Ik heb er ronduit van genoten om op mijn gemak (lees: in mijn eentje) in dit bricoleur walhala op ontdekkingstocht te gaan.
Mijn lijstje was lang, maar na mijn bezoekje was bijna alles wat erop stond mee gekomen. En daar heb ik me dan vandaag uitgebreid mee geamusseerd!
Hoog tijd om enkele voor en na foto’s te laten zien!

Transformatie 1: de badkamer boven. 

Hier kreeg ik een regelrechte kleuren kortsluiting.
Geel met witte tegels + steenrode plinten +  in een ander geel gesluierde muren + rood met witte kasten + een ander rood met wit gestreepte gordijnen + nog een blauw tapijtje….
En als er iets is wat een kleurencrash veroorzaakt in mijn koofd dan is het rood + geel.
Whaaaaaah!
Dus het doel was om (voor zover het mogelijk was) hier één harmonieus geheel van te maken en alles grondig proper te maken.
Eerst en vooral vlogen de kasten buiten die erg vuil waren en waarvan de plankjes opgezwollen en stuk waren van het vocht. De gordijnen waar de tandpasta nog aanhing en een gebruikte handdoek en washandje zijn ook integraal mee de kelder ingevlogen. Ook de afkassing van de afvoerbuizen was helemaal opgezwollen van het vocht en voldeed niet aan de estetische kwaliteits controle, ik ben trouwens erg fier op mijn nieuwe versie!
Dan zijn alle muren en plafond wit en proper geworden, oooh lang leve muurverf!
Een restje gele verf zorgde voor een kleine accentmuur naast de wc.
Twee witte planken die ik recupereerde uit mijn kelder thuis doen weer gewillig dienst en de andere twee plankjes zijn overschotten dikke mdf die ik zorgvuldig gezaagd en geverfd heb.
Aan de douche heb ik bijna een hele dag gepoetst. Volgens mij hebben ze de voegen van de douche opnieuw ingevoegd en al de tegels mee volgesmeerd. Maar ze zijn nu dus weer proper!
En de klink die elke keer op de grond viel als je ernaar keek is sinds vandaag ook helemaal gemaakt.
(Misschien moet ik toch wel even vermelden dat dit echt de goorste ruimte van ons nieuwe huisje was! Het is echt niet overal zo erg…)
Lang leve de rust, eenheid en ruimte die hier ontstaan zijn.
Joepie!
Badkamer nieuw huis
Voor

Opgefriste badkamer Opgefriste badkamer

 Na

Transformatie 2: dressing.

Hier was het voornaamste doel ‘een praktisch geheel met ademruimte te creeëren’.  Je ziet hier een verzameling van allerlei soorten en maten bouwvallige kasten, op de meest onpraktische manier geranschikt in dit kleine kamertje. Ik had echt het gevoel dat ik er niet meer bij in paste. De verleiding was erg groot om onmiddelijk naar Ikea te vertrekken en een volledige nieuwe inrichting te voorzien… Maar ik heb mijn best gedaan om te herstellen en hergebruiken wat voorhanden was en wat echt niet meer door de beugel kon is verbannen naar de kelder.
Gisteren heb ik nog enkele essentiele onderdelen gevonden om dit kamertje af te werken en dat heb ik dan vandaag ook gedaan.
Ik ben fier op het ‘ik doe het met wat er is’ resultaat!

 

Dressing nieuw huis

 Voor

 

Opgeruimde dressing

 Na

LEAVE A COMMENT