poemBah

Gisteren hebben we ons eerste bezoek ontvangen. Allé ’t is te zeggen, zij hebben ons in hùn vakantie verblijf ontvangen… Sommigen willen nu eenmaal de eersten zijn hé!
We hebben samen wat rondgehangen in Plaisir, op ‘kleine kinder tempo’, maar het was erg gezellig!
Zij verbleven in een gigantische vierkantshoeve, wat afgelegen tussen de velden, op de weg van Fontenay-le-Fleury naar Bailly. De hoeve werd volgens mij door een aantal mensen permanent bewoond en heeft een aantal gastenverblijven.
Het huis van de eigenaars zelf was in de voormalige koeienstal gelegen: een prachtig gerenoveerde open ruimte met een open keuken, draaitrap, openhaard en parket vloer in combinatie met natuursteen. De muren vrij ruw gelaten en wit gekalkt en grote ramen om veel licht binnen te laten. Aan de langste muur hing het houten voedergeraamte nog aan de muur, mooi intact gelaten. Awel, zo zie ikke’net wel zitte zene!
Voor de rest was de hoeve omgeven door paarden, velden en wandelwegen, op een paar kilometer van de tuinen van Versailles.

Nadien hebben we nog een toertje gereden langs Elancourt, Maurepas, Le Mesnil -st Denis, Chevreuse, St Remy- les-chevreuse en Châteaufort. Le mesnil-st Denis heeft ons tot een wandelingetje aangezet: er heerst een fijne dorpsfeer. de kanten van Chevreuse waren plots erg heuvelachtig en daar stond ergens in de kant een modern huis met hout afgewerkt, jawel jawel, het bestaat hier dus ook maar het is duidelijk een uitzondering!

( ik wou hier graag een fotoke van de streek zetten zodat jullie kunnen volgen maar da is nie gelukt… Bekijk het even op www.googlemaps.com )

Vandaag zijn we nog wat gaan rondtoeren. Via Versailles en La Celle -st Cloud naar Louveciennes: een prachtige vakantie aandoende plek maar is blijkbaar al een duurdere regio om te wonen. Ik snap waarom: het was er gewoonweg schoon! En ook weer heuvelachtig.
Daarna langs Marly-le-roi, door la forêt Marly-le-roi (een imense groene zone) naar Noisy-le roi en Bailly om terug in St-Cyr-L’ecole aan te komen.

Mijn algemenen indruk is dat het hier wel verzorgder of netter is dan je gewend bent van bv zuid Frankrijk. De huizen zijn heel anders dan thuis en toch verschillen ze dan weer per regio. Ze staan ook dichter op elkaar en vaak in woonwijken.
En de plaatsnamen spreken wel tot de verbeelding hé!

Ik moet zeggen dat het allemaal een beetje verwarrend is: ‘zo even gaan rondkijken waar je het leuk vind om te wonen…’
Als je naar Indië gaat verwacht je je dat het daar heel anders is als thuis. Frankrijk ligt naast onze deur en ik moet eerlijk toegeven dat ik er niet zo bij stil gestaan heb. Maar alles is gewoonweg anders!

Lien

29/08/2012

LEAVE A COMMENT