poemBah

Groenten pakora’s

27/10/2014 0 Comments

Het voorbije weekend had ik nog eens de eer om ‘de breiclub’ te ontvangen. En het was weer erg gezellig, merci sjoekes!
En omdat een bende vrouwen zo nu en dan ook eens honger krijgt had ik gekozen om een indische maaltijd bijeen te toveren. Ik heb namelijk in de indische keuken al een aantal lekkere zaken gevonden die Lien-proof zijn( jiepie!) en vermits mijn mannen daar niet zo zot van zijn vond ik dit een ideale gelegenheid om allerlei uit te proberen…
Jammer genoeg ben ik nog niet helemaal ingewerk en ben ik dus vergeten foto’s te maken : (

Om te beginnen was er een heerlijke Groentencurry, Kip Tikka, Kruidenballetjes van Pascale Naesens, en Uienbahjis, spelt chapati’s (van toen ik nog dacht dat ik spelt mocht) en glutenvrije puri’s. Ik zal de twee bestsellers voor jullie uitschrijven. De groentencurry  en de groentenpakoras.

Groenten Pakora's

Ingrediënten

 • 120g kikkererwtenbloem
 • 2 tl baksoda (of bakpoeder)
 • 2 el tapioca of arrowroot (of 1ei)
 • 2 dl water
 • 1 tl chilipoeder
 • 1 tl gemalen koriander
 • 1 tl gemalen komijn
 • zout en peper
 • 4 grote uien, in stukjes gesneden
 • 1 kleine courgette, geraspt
 • 2 wortelen, geraspt

Bereiding

 1. Meng het kikkererwtenmeel, baksoda en tapioca meel in een kom. Maak een kuiltje en meng het water al roerend bij de bloem. Het moet een dik vloeibaar beslag zijn.
 2. Meng nu ook de groenten en kruiden onder het beslag.
 3. Schep kleine hoopjes in hete frituurolie en bak de 'beignets' tot ze gaar zijn en laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Om ze te bakken zet ik het mandje van mijn frietketel naar beneden en ik laat de hoopjes met twee lepels in het hete frietvet vallen. Zo heb je de minste kans dat ze in het mandje van je frietketel vastbakken.
 4. Serveer warm met bv de groentencurry.

30/10/2014

LEAVE A COMMENT