poemBah
Boekweit krakkers

Crackers

12/03/2016 0 Comments

Deze crackers zijn absoluut de moeite waard om eens uit te proberen! Ze zijn heerlijk krokant en doen het zowel goed als aperitiefhapje, als heerlijk tussendoortje of bv bij een lekkere kom soep.

Als ik ze klaar maak moet ik snel zijn om zelf ook nog wat te hebben want mijn klein sjoeke vindt ze supper lekker! En zoals sommigen al weten, is mijn klein sjoeke niet de gemakkelijkste aan tafel ; )

Gewoon uitproberen die boel!

Lien

Crackers

Ingrediënten

 • 100g boekweitmeel
 • 50g polenta
 • 1 koffielepel zeezout
 • 4 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel kruidenmix (bv bruchettamix van Oil & Vinaiger)

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 200° C.
 2. Meng de bloem, polenta zout en kruiden in een kommetje. Voeg de olijfolie toe en wrijf deze met je vingers onder de droge mengeling.
 3. Voeg juist genoeg water toe om een soepele deegbal te vormen die niet kleeft.
 4. Rol het deeg zo fijn mogelijk uit op een vel bakpapier. Gebruik nog wat extra polenta of boekweitbloem om te voorkomen dat alles aan je deegrol blijft kleven.
 5. Verdeel het deeg in vierkantjes of driehoekjes door zachte inkepingen te maken met een mes zonder het deeg volledig door te snijden.
 6. Bak 10 à 12 minuten, totdat de randen beginnen te bruinen. Laat volledig afkoelen voordat je ze in stukken breekt.
 7. Als ze niet meteen opgesmuld zijn kan je ze nog 3 à 4 dagen bewaren in een afgesloten doosje.

Tips & Trucs

Probeer dit deeg ook eens om een groententaart of pizza mee te maken. Lekker krokant en supersnel klaar! En je kan uiteraard ook eens gedroogde tomaatjes ofzo toevoegen aan het deeg…

03/02/2016

LEAVE A COMMENT