poemBah
Rauwe brownie met sinaasappel

Brownie met sinaasappel

11/09/2015 0 Comments
Hoog tijd om jullie mijn lekkere ontdekkingen van deze zomer mee te delen!
Een daarvan is deze lekkere ‘rauwe brownie’ met sinaasappel. Sinds mijn ontdekking een maand geleden heb ik er toch al enkele opgesmikkeld, meestal kon ik de verleiding niet weerstaan wanneer ik de frigo passeerde en zo duurde dat natuurlijk nooit lang voordat mijn bakje leeg was…

Rauwe brownie met sinaasappel

Ingrediënten

  • 120g gemalen amandelen
  • 1 eetlepel (rauw) cacao poeder
  • 100 ontpitte dadels
  • Zest en sap van 1 sinaasappel
  • 30g amandelschilfers of gehakte amandelen
  • 40g amandelpasta (tipe pindakaas)
  • 20 kokosolie
  • 1 theelepel (rauw) cacao poeder
  • Sap van 1 sinaasappel

Bereiding

  1. Meng de gemalen amandelen, 1 lepel cacao, de dadels, zest en sap van 1 sinaasappel in een foodprocessor tot een homogeen deeg (ik gebruik het hakmolentje dat bij m’n staafmixer zit: een klein hakmolentje met een s vormig mes). Afhankelijk of de dadels heel droog zijn kan je event nog een lepel water toevoegen. Het deeg mag vast zijn maar nog wel plakkerig.
  2. Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier (ik gebruik een vorm van 13 x 20 cm) en spreid het deeg hierin uit.
  3. Maak nu de toplaag met de amandelpasta, kokosolie, cacaopoeder en sap van 1 sinaasappel. Mix alles in de foodprocessor tot een lopend deegje.
  4. Giet dit over het andere deeg in je vorm en strooi de zest van de sinaasappel hierover om het geheel af te werken.
  5. Bedek je vorm met vershoudfolie (om te voorkomen dat er geurtjes van de frigo in de lekkere brownie trekken, want dat wil je echt niet!) en zet in de frigo om op te stijven.
  6. Snij in vrij kleine stukjes en geniet!

LEAVE A COMMENT