poemBah
Amandelspijs

Amandelspijs

07/12/2014 0 Comments

Nog een lekker en super eenvoudig receptje is deze amandelspijs oftewel marsepein. Normaal word marsepein met suiker en eiwit gemaakt, deze is zonder ei en zonder geraffineerde suiker.

 
Amanelspijs

Ingrediënten

  • 25g agavesiroop
  • 40g (witte) amandelpuree
  • 60g amandelpoeder
  • eventueel een paar druppels oranjebloesemwater of amandelextract naar smaak

Bereiding

  1. Meng alles onder elkaar en klaar is kees!
  2. Je kan er bolletjes van rollen en deze door cacaopoeder of gehakte nootjes rollen. Of je kan de spijs gebruiken om dadels op te vullen of gevulde speculaas mee maken...
  3. Bewaar de amandelspijs in een afgesloten doosje in de frigo.

Tips & Trucs

Amandelpuree kan je kopen in een bio winkel. Het zijn amandelen die gepureerd zijn tot een pasta die 'smeerbaar' is net zoals pindakaas. Bestaat ook van andere noten zoals hazelnoten, cashewnoten of van sesamzaad (Tahin).

Amandelpoeder is hetzelfde als amandelmeel oftewel gemalen amandelen. Ik verkies zelf amandelmeel van gepelde amandelen, dus wit amandelmeel. Het ‘volkoren amandelmeel’, dus waar de velletjes mee vermaalt zijn, smaakt bitter en dat vind ik niet lekker in gebak

LEAVE A COMMENT